Juridisch advies

De meeste incassobureaus en deurwaarders bieden naast het verlenen van incassowerkzaamheden en deurwaarderswerkzaamheden ook de mogelijkheid om juridisch advies in te winnen. Het ontvangen van juridisch advies kan wenselijk zijn om te bepalen of u wel of geen rechtszaak moet starten. Tijdens dergelijk juridisch advies wordt namelijk gekeken of u een goede kans hebt om de zaak te winnen. Het inwinnen van juridisch advies hoeft niet veel geld te kosten, u hebt vaak namelijk te maken met het uurtarief van de medewerker, maar u kunt ook proberen om er een vaste prijs van te maken.

Als u een bedrijf hebt is het aan te raden om bij het starten al direct een aanspreekpunt te hebben waar u juridisch advies in kunt winnen, als bedrijf zijnde hebt u namelijk regelmatig te maken van juridische aspecten van het ondernemen, de kans is natuurlijk groot dat u niet van alle juridische aspecten evenveel kennis hebt, het inwinnen van juridisch advies kan u in dat geval ondersteunen bij het juridisch aspect van het ondernemen.

Als u gebruik maakt van een incassobureau of deurwaarder, dan mag u bij hun ook vaak gratis juridisch advies inwinnen. Dergelijke bedrijven kunnen u namelijk tijdens het hele rechterlijke proces bijstaan en kijken wat voor u de snelste en makkelijkste optie is.

Het bekendste punt voor het inwinnen van juridisch advies is natuurlijk het Juridisch Loket. Het inwinnen van juridisch advies bij het Juridisch Loket is vaak gratis op het moment dat u een rechtsbijstandsverzekering hebt. Het hebben van een rechtsbijstandsverzekering is eigenlijk noodzakelijk, een dergelijke verzekering kan u namelijk veel geld besparen op het moment dat u een juridische procedure aan moet gaan en u de kosten niet op de andere partij kunt verhalen. Wij raden u dan ook aan om zowel als particulier als bedrijf minimaal een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten.

Bereken incassokosten

%