Deurwaarder

Het komt helaas voor dat een bedrijf of particulier een rechterlijk beval aan zijn of haar laars lapt, echter hebt u ook op dat moment nog steeds mogelijkheden om het verschuldigde bedrag alsnog te verkrijgen, u kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een deurwaarder. U kunt gebruik maken van een deurwaarder op het moment dat een rechter uitspraak heeft gedaan over het meningsverschil tussen beide partijen en de schuldige partij nog steeds niet bereid is om de betaling te voldoen of de bestelde dienst of product te leveren.

Een deurwaarder gaat bij de partij langs om de betaling in de vorm van goederen op te halen. Een deurwaarder kiest er meestal voor om de duurdere goederen mee te nemen die bij een veiling het verschuldigde bedrag op kunnen leveren. De meeste mensen laten het niet tot een deurwaarder komen en kiezen ervoor om na de uitspraak van een rechter alsnog de betaling over de maken.

Het inschakelen van een deurwaarder kan de relatie tussen beide partijen ernstig beschadigen, voordat u gebruik maakt van een deurwaarder moet u dus zeker voor u duidelijk hebben dat u de betreffende klant in de toekomst niet meer als klant wilt hebben. De kans dat een klant bij u terugkomt na het inschakelen van een deurwaarder is minimaal.

Deurwaarders hanteren vaak de regeling 'no cure no pay', dat wilt zeggen dat u alleen hoeft te betalen op het moment dat de deurwaarder succes werk heeft verricht. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u de kosten van de deurwaarder op de schuldige partij kunt verhalen, in dat geval is het inschakelen van een deurwaarder voor u dus gratis. De verschuldigde partij is verplicht om een deurwaarder met een rechterlijk verzoek binnen te laten, het inschakelen van een deurwaarder is dus wel een effectieve methode om de betaling alsnog te ontvangen.
Voordat u gebruik maakt van een deurwaarder, is het aan te raden om eerst een poging te doen om het onderling op te lossen, bijvoorbeeld door een compromis te sluiten. U kunt hiermee voorkomen dat de klant in de toekomst geen diensten of producten meer bij u afneemt.

Bereken incassokosten

%