Incassobureau

Op het moment dat u na het versturen van een herinnering voor het doen van een betaling nog steeds niets van uw klant hoort en de betaling ook nog niet hebt ontvangen, dan kunt u gebruik maken van een incassobureau om alsnog de betaling op uw klant te verhalen. Een incassobureau neemt de hele zaak uit uw handen en kijkt naar de beste manier om binnen een zo kort mogelijke tijd de klant over te halen om de betaling alsnog te verrichten. Een incassobureau kan u ook later in het juridische proces, bijvoorbeeld op het moment dat er een rechtszaak gevoerd moet worden, helpen.

Het inschakelen van een incassobureau kan de relatie met uw klant ernstig beschadigen op het moment dat het incassobureau ruw en onbegripvol overkomt, het is dus belangrijk om eerst goed te kijken met welk incassobureau u in zee gaat. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste zaken waarin een incassobureau wordt ingeschakeld bestaan uit een misverstand, vervelende omstandigheden van de klant of liquide problemen van de klant. Een ruwe en onbegripvolle houding vanuit het incassobureau kan de zaak in dat soort gevallen niet bevorderen.

Natuurlijk is het aan te raden om eerst samen met u klant aan tafel te gaan zitten en samen te zoeken naar een goede oplossing, zonder tussenkomst van een incassobureau. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u de betaling toch binnen een korte tijd kunt ontvangen en dat het contact met uw klant in stand blijft. Helaas komt het ook vaak voor dat een klant simpelweg weigert te betalen en verder geen contact meer met u aan kunt gaan, in dat soort gevallen kunt u er het best voor kiezen om gebruik te maken van een incassobureau die de zaak van een extern standpunt kan bekijken en beoordelen.

Tegenwoordig werken steeds meer incassobureaus op basis van no cure no pay, u hoeft in dat geval niet te betalen op het moment dat het niet lukt om de betaling op de klant te verhalen. Daarnaast kunt u vaak de kosten die u moet maken voor het inschakelen van het incassobureau op de schuldige partij verhalen, natuurlijk moeten deze kosten wel redelijk zijn en in verhouding staan tot de geleverde diensten door het incassobureau.

Bereken incassokosten

%